Производство на селективна луксузна козметика и премиум брендови - најквалитетна козметика за нега, договорен производител на козметика, приватна етикета, селективна козметика на барање thumb1

Производство на природна козметика

Што ако не сакаме да инвестираме во скапи сертификати за козметика? Одлична алтернатива беше создавањето на стандардот ISO 16128 од страна на Меѓународната организација за стандардизација. Додуша, стандардот не прецизира во кои случаи козметиката може да се нарече „природна“. Сепак, тоа е добра алатка за одредување на процентот на природни, природни, органски и органски состојки. Поголемиот дел од пакувањето…

Производство на селективна козметика од луксузни и премиум брендови - најквалитетна козметика за нега со договор производител на козметика, приватна етикета, селективна козметика во име на производителот на козметика ioc 399079552

Складирање на козметика

Многу луѓе забораваат на условите во кои треба да се чуваат козметичките производи, а исто така и дека имаат одреден рок на траење. Кај група луѓе козметиката најчесто се наоѓа во бањата, дали е ова вистинското место? Не мора, бидејќи производите треба да бидат обезбедени со константна температура, заштитени од сончева светлина и влага. Пред да пласира козметички производ на пазарот, производителот спроведува истражување…

Сопствена козметика за салон и спа

Козметички закон накратко, дел 1

Кратенка од законот за козметика за 2021 година. Дефиниција за козметика и други потребни информации.

Производство на селективна козметика од луксузни и премиум брендови - најквалитетна козметика за нега со договор производител на козметика, приватна етикета, селективна козметика во име на производителот на козметика ioc 450408844

МОК – производител на природна, веганска, еколошка и органска козметика

МОК е производител на природна козметика. Кои барања треба да ги исполнува природната козметика? Како изгледа сертификацијата на природна козметика?

Производство на селективна козметика од луксузни и премиум брендови - најквалитетна козметика за нега со договор производител на козметика, приватна етикета, селективна козметика во име на производителот на козметика ioc 329432669

Тестови за козметика - список на козметички тестови неопходни за лансирање на козметика на пазарот

Козметички тестови - Какви тестови мора да помине секоја козметика пред да се пласира на пазарот во Европската унија? Истражувањето за козметика е суштински чекор во воведувањето на козметиката на пазарот. Пред да се пласира на пазарот во Европската унија, секој козметички производ треба да се тестира и процени во однос на неговата безбедност во нормални или разумно предвидливи услови.